Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Doula - geboortecoaching

Of je nu voor het eerst gaat bevallen of zelf al eerder bevallen bent, de geboorte van jullie kindje blijft altijd een spannende en bijzondere gebeurtenis. Het is het eerste moment waarop je je kindje zal gaan zien! Dat moment is onvergetelijk. 

Ik gun iedere (aanstaande) moeder een fijne beval-ervaring. Een bevalling waarbij ze zich volledig in haar kracht voelde staan en waarbij ze zich gehoord en gesteund voelde. 

Als Doula ondersteun ik de aanstaande moeder (en haar partner) in de aanloop naar en tijdens de bevalling. In de aanloop naar de bevalling doe ik dat met o.a. een zwangerschapscursus met praktische en eerlijke informatie ter voorbereiding, hulp bij het maken van een duidelijk bevalplan en tips en tricks. 

Tijdens de bevalling, biedt ik continue een-op-een begeleiding tijdens de geboorte. (Ongeacht hoelang jouw bevalling duurt, of er gewisseld wordt tussen zorgverleners en of het thuis en/of in het ziekenhuis is etc.) 

Hierbij kun je denken aan:

• Emotionele steun & coaching voor jou (en je partner).
• Maatregelen ten behoeven van comfort,  zoals massage, het helpen je ademhaling rustig te houden, te wisselen van houding, effect van warmte toepassen (kruik, douche, bevalbad) en het creëren van een ontspannen sfeer.
• Voorlichting & belangenbehartiging; ik kan jullie wensen verwoorden op het moment dat je dit zelf niet meer goed kunt of wilt en overleg, wanneer nodig, met jullie als dingen anders lopen dan vooraf bedacht.
• Hulp bij het maken van keuzes. Ik maak geen keuzes voor jou, maar stel je de juiste vragen en geef goede informatie, zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen waar je later op een positieve manier op terug kijkt.

Door jou/jullie te leren kennen, in gesprek te gaan over jullie verwachtingen, wensen (en/of eventuele angsten) kan ik voor jullie die betrokken professional zijn die zorgt voor rust en vertrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en eerste dagen daarna. 

Waarom zou je mij als doula inhuren voor de periode rond de geboorte van jullie kindje?
Ik heb alle kennis en vaardigheden om jou zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze bijzondere en spannende tijd in je leven en weet wat jou kan helpen die bevalling te krijgen waar je op hoopt. (Op een manier die bij jou past.)

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die een doula inhuren een grotere mate van tevredenheid hebben over hun bevalling, waarbij de volgende cijfers voor zich spreken:

• 25% kortere bevallingsduur
• 34% minder kans op ingrepen zoals een kunstverlossing (tang/vacuüm/knip)
• 45% minder kans op een keizersnede
• 31% minder behoefte aan pijnmedicatie
• 60% minder kans op een ruggenprik
• Minder kans op bijstimulatie (weeënopwekkers/oxytocine)

Ik ben er exclusief voor jou en je partner. Dat kan onder andere omdat ik niet medisch verantwoordelijk ben. Voor mij is het allerbelangrijkste hoe jij je bevalling beleeft, niet alleen fysiek, maar juist ook mentaal. Ik ben er voor jou en wijk niet van jouw zijde, ook niet als het anders loopt dan verwacht. Dit in tegenstelling tot het personeel in het ziekenhuis en/of bij een verloskundigenpraktijk waar je te maken hebt met (veelal) onbekenden die wisseldiensten kunnen hebben tijdens je bevalling. Ik ben onderdeel van het bevalteam en kan de verbindende factor zijn tussen jou/jullie en het medisch team.

Ben jij benieuwd wat andere zeggen over mijn hulp als doula? Klik dan hier voor reviews.

Wat zit er in het Doula Pakket?
• 3 afspraken bij jullie thuis om jullie beter te leren kennen, voorbereiding op de bevalling en het bevalplan te bespreken;
• bereikbaar voor vragen & overleg (en natuurlijk babyspam♡) vanaf het moment van inhuren tot en met de kraamtijd;
• 5 weken 24/7 standby voor jouw bevalling (vanaf week 37 t/m 42);
• een-op-een begeleiding bij de bevalling (ongeacht de duur ervan en of deze wel of niet wordt overgedragen aan het ziekenhuis) en de eerste uren na de geboorte;
• 50% korting op het huren van een bevalbad en/of tens-apparaat;
• Foto's (en/of filmpjes) van de bevalling en daarna
• 1 kraambezoek om te bespreken hoe het gaat en hoe jullie terugkijken op de bevalling.

Wil jij vrijblijvend meer informatie en/of kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in.