Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Zwanger Fit

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Nu je je kindje in je buik hebt is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.
Ben je op zoek naar een actieve cursus omdat je graag fit wilt blijven en de kans op klachten tijdens je zwangerschap wilt verkleinen? Dan past Zwanger Fit perfect bij jou!

Inhoud van de cursus
Zwanger Fit is een actieve cursus voor de zwangere vrouw. In deze cursus train je in groepsverband of één-op-één (personal training). Tijdens de lessen werk je aan: kracht, conditie, coördinatie en ontspanning (en gerichte oefeningen voor je bekken/bekkenbodemspieren). Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van aerobics, oefeningen op matjes, op apparaten, met gewichtjes en/of met dynabands (elastieken). Bij mooi weer kunnen we lekker buiten sporten en bij slecht weer (en in de winter) gaan we de sporthal in.  De lessen zien er elke week anders uit, maar hebben altijd hetzelfde doel: op een leuke manier fit blijven tijdens de zwangerschap!

Wij weten dat er veel verandert tijdens de zwangerschap, zowel fysiek als mentaal. Er is altijd ruimte voor vragen, ook tijdens de actieve lessen in groepsverband.
Je kunt de groepslessen 1 keer per week volgen, maar als je er tijd en energie voor hebt ben je ook welkom om 2 keer in de week te komen. Wanneer je personal training wilt dan worden dag en tijd samen met jou afgesproken zodat het altijd op een voor jou geschikt moment kan.

Waarom kiezen voor Zwanger Fit?

  • Je begint zo fit mogelijk aan je bevalling.
  • Je voelt je goed tijdens je zwangerschap en houdt je conditie, spierkracht, stabiliteit en coördinatie op niveau.
  • Het is een goede preventieve training met aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.
  • Het kan van grote positieve invloed zijn op het voorkomen of herstellen van bekken- of bekkenbodemklachten.
  • Je verbetert je uithoudingsvermogen en stimuleert je bloedsomloop.
  • Je spijsvertering wordt verbeterd en je bloeddruk gunstig beïnvloed.
  • Na de bevalling zal je merken dat je sneller weer in vorm bent.
  • Na de bevalling kun je op dezelfde locatie verder sporten.

Het niveau is voor elke deelneemster aan te passen en dus voor iedereen haalbaar. Of je nou veel sportervaring hebt of niet, iedere vrouw kan meedoen vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de bevalling. Na de bevalling kun je ervoor kiezen ‘Mama Fit’ te gaan doen, zodat je sneller je conditie en kracht (en gewicht) terug hebt van voor de zwangerschap.

Praktische informatie – Groepsles Zwanger Fit

Groepslessen locatie Emmeloord :
• maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
• donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur
Groepslessen locatie Steenwijk :
• maandagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur

Je eerste les is altijd gratis, daarna kun je kiezen voor een 10-strippenkaart of 20-strippenkaart.
Als je strippen overhoudt als je bevallen bent, mag je deze strippen gebruiken om mee te doen met de groepslessen ‘Mama Fit’. Kijk voor de actuele prijzen bij "Tarieven". 

Meld je hier aan voor een proefles Zwanger Fit