Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Mama Fit
Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje!
Na 9 maanden keihard werken heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen en weer fit te zijn. Wil jij je lichaam hierbij een handje helpen? Dan past Mama Fit perfect bij jou. 

Inhoud van de cursus
Mama Fit is een cursus waarin je op een verantwoorde manier sport na de bevalling.

Je lichaam heeft keihard gewerkt om je kindje gezond ter wereld te laten komen. Het is dan ook niet zo vreemd dat je lichaam daarvan moet herstellen. Na de bevalling wil je het liefst zo snel mogelijk je oude figuur terug. Mama Fit helpt jou om op een verantwoorde manier te herstellen en je weer helemaal fit te voelen.

Tijdens de zwangerschap komen vrouwen gemiddeld tussen de 10 en 15 kilo aan. Zo’n 7 à 10 kilo ben je meestal na je bevalling al kwijt. Deze kilo’s komen onder andere van: je kindje, het vruchtwater, de placenta en het extra vocht dat je lichaam vasthoudt. De rest is lichaamsvet. Om daarvan af te komen moet je dus zelf aan de slag.

Sporten is een goede manier om je oude gewicht en lichaam weer terug te krijgen. Het is wel belangrijk dit op een verantwoorde manier te doen; zo zal je dit bijvoorbeeld langzaam moeten opbouwen.
Tijdens de lessen van Mama Fit werk je aan: kracht, conditie, coördinatie en flexibiliteit. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van aerobics, oefeningen op matjes, op apparaten, met gewichtjes en/of met dynabands (elastieken). Daarnaast besteden we wat extra aandacht aan de bekkenbodemspieren om klachten als incontinentie te voorkomen. De lessen zien er elke week anders uit, maar hebben altijd hetzelfde doel: op een leuke en verantwoorde manier fit worden na de bevalling.
Je kunt de groepslessen 1 keer per week volgen, maar als je er tijd en energie voor hebt ben je ook welkom om 2 keer in de week te komen. Wanneer je personal training wilt dan worden dag en tijd met jou samen afgesproken zodat het altijd op een voor jou geschikt moment kan.

Het niveau is voor elke deelneemster aan te passen en dus voor iedereen haalbaar. Of je veel sportervaring hebt of niet, iedere vrouw kan meedoen vanaf 6 à 8 weken na de bevalling (vraag na een eventuele keizersnede eerst advies van een arts).

Praktische informatie – Groepscursus Mama Fit

Groepslessen locatie Emmeloord :
• maandagavond 20.00 uur - 21.00 uur
• donderdagavond van 20.30 – 21.30 uur

Groepslessen locatie Steenwijk :
• maandagavond 19.30 uur - 20.30 uur

Je eerste les is altijd gratis, daarna kun je kiezen voor een 10-strippenkaart of 20-strippenkaart.
Als je strippen hebt over gehouden van de Zwanger Fit cursus mag je deze gebruiken om mee te doen met de groepslessen ‘Mama Fit’.  Kijk voor de actuele prijzen bij "Tarieven".

Meld je hier aan voor een proefles Mama Fit